پژوهش کتاب پی‌گیر اخبار نباشید - پژوهش کتاب

قیمت محصول : $0.00

کنار گذاشتن اخبار و رهایی از دنیای پرهیاهوی رسانه‌ها کاری سخت و ناممکن به نظر می‌آید. اما برای آنکه این اعتیاد را کنار بگذارید، باید از مضرات آن آگاهی پیدا کنید و با سازوکار رسانه آشنا شوید. دنبال کردن اخبار وقت شما را هدر می‌دهد، احساسات‌تان را به بازی می‌گیرد و از همه مهم‌تر تمرکز شما را از بین می‌برد.

رولف دوبلی نویسنده‌ی کتاب «پی‌گیر اخبار نباشید» توصیه می‌کند به جای مطالعه‌ی کتاب‌های مدیریت زمان، یک روش کارآمدتر را امتحان کنید و آن روش ترک اخبار است.

درباره‌ی کتاب پی‌گیر اخبار نباشید

کتاب «پی‌گیر اخبار نباشید» با عنوان انگلیسی « Stop Reading the News» جدیدترین اثر رولف دوبلی است که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد. این کتاب مانند دیگر آثار دوبلی در ارتباط با مهارت‌های زندگی نوشته شده و نگرشی روان‌شناسانه به رسانه‌های گروهی و منفی‌گرایی دارد.

 

ماجرای نگارش کتاب «پی‌گیر اخبار نباشید» به سال ۲۰۱۳ باز می‌گردد. زمانی که رولف دوبلی در وبسایت خود مقاله‌ای را با موضوع مضرات دنبال کردن اخبار منتشر کرده بود و این مقاله مورد توجه سردبیر وقت روزنامه گاردین، راسبریجر قرار می‌گیرد. خبرنگاران روزنامه‌ی گاردین پس از ملاقات با رولف دوبلی و شنیدن استدلال‌های او درباره‌ی این موضوع، مقاله‌ای را تحت عنوان «اخبار برای شما بد است» منتشر کردند. این مقاله به سرعت مورد توجه مخاطبین قرار گرفت و به یکی از پرخواننده‌ترین مقالات روزنامه در کل سال تبدیل شد. این مقاله شاکله‌ی اصلی کتاب «پی‌گیر اخبار نباشید» را تشکیل می‌دهد. کتاب «پی‌گیر اخبار نباشید»، نگاه جامع‌تری نسبت به این موضوع داشته و استدلال‌های بیشتری را برای ادعا مطرح می‌کند.

رولف دوبلی از سال ۲۰۱۰ شنیدن و دنبال کردن اخبار را ترک کرده است. او در فصل‌های ابتدایی این اثر توضیح می‌دهد چگونه بدون آنکه از این موضوع آگاه باشد، به اخبار اعتیاد داشته و از مضرات نامحسوس آن بی‌خبر بوده است. او ترک اخبار را با یک برنامه‌ی سی روزه آغاز کرده است و از آن به عنوان یک دوره‌ی سی روزه‌ی سخت و طاقت‌فرسا یاد می‌کند. او می‌گوید:

« پس از سی روز به یک نقطه‌ی عطف مهم خواهید رسید: درمی‌یابید که به رغم دوری جستن از اخبار، هیچ اطلاعات به درد بخوری را از دست نداده‌اید. همان طور که در آینده چیزی از دست نخواهید داد. اگر اتفاق واقعا مهمی رخ دهد از طریق رسانه‌های تخصصی، دوستانتان، خانواده یا کسی که با او هم صحبت هستید، در جریان قرار خواهید گرفت. وقتی با دوستان‌تان قرار می‌گذارید. از آنها بپرسید آیا اتفاق مهمی در دنیا رخ داده یا نه. این سوال بسیار خوبی برای آغاز گفت وگو خواهد بود. پاسخ معمول آنها چیست؟ «نه راستش، نه.»»

 

   برخی از فصل‌های کتاب «پی‌گیر اخبار» عبارت است از:

چگونه اخبار را کنار گذاشتم
اخبار برای ذهن مانند شکر است برای بدن
اخبار خارج از دایره‌ی شایستگی شماست
پی‌گیری اخبار وقت تلف کردن است
اخبار تصویر کلان را مغشوش می‌کند
اخبار اشتباهات‌مان را تایید می‌کند
اخبار سد راه تفکر است
خبرنگاران خبرسازی می‌کنند
اخبار به ما توهم همدلی می‌دهد
متقاعد نشدید؟
پس دموکراسی چه می‌شود؟

 

درباره‌ی رولف دوبلی نویسنده‌ی کتاب پی‌گیر اخبار نباشید

تاکنون سه کتاب از رولف دوبلی در ایران ترجمه شده است و او نامی آشنا در حوزه‌ی روان‌شناسی و مهارت‌های زندگی به شمار می‌آید. رولف دوبلی عمده‌ی شهرت خود را در سال ۲۰۱۱ پس از انتشار کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» به دست آورد. دوبلی در سال ۱۹۶۶ در کشور سوئیس متولد شد. او دانش آموخته‌ی رشته‌ی فلسفه و ام‌بی‌ای بوده و مدرک دکتری خود را در رشته‌ی اقتصاد اخذ کرده است. او هم‌چنین یک کارآفرین است و یکی از موسسان شرکت getAbstract به شمار می‌آید. این وبسایت انتشار خلاصه‌ای کوتاه و مفید از کتاب‌های مختلف را بر عهده دارد.

از آثار رولف دوبلی که به فارسی ترجمه شده‌اند می‌توان به کتاب‌های «هنر شفاف اندیشیدن » و «هنر خوب زندگی کردن» اشاره کرد.

ترجمه‌ی کتاب پی‌گیر اخبار نباشید به زبان فارسی

کتاب «پی‌گیر اخبار نباشید» مانند دو اثر دیگر دوبلی توسط «عادل فردوسی پور»، «بهزاد توکلی» و «علی شهروز» به فارسی برگردانده شده است. این اثر از سوی نشر چشمه در سال ۱۳۹۹ منتشر شد. نسخه‌ی الکترونیک کتاب «پی‌گیر اخبار نباشید» در همین صفحه از فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است.

در بخشی از کتاب پی‌گیر اخبار نباشید می‌خوانیم

شبه دانش خلاقیت ما را سرکوب می‌کند. این یکی از دلایلی است که ریاضی‌دانان؛ نویسندگان، آهنگسازان و کارآفرینان اغلب در جوانی به خلاقانه‌ترین دستاوردهایشان می‌رسند. ذهن‌شان می‌تواند آزادانه در فضای وسیع و بکری پرسه بزند و ایده‌های نویی را خلق و دنبال کند.

من حتی یک فرد خلاق را هم نمی‌شناسم که معتاد به اخبار باشد؛ هیچ نویسنده، آهنگساز، ریاضی‌دان، فیزیک‌دان، دانشمند، موسیقی‌دان، معمار و نقاشی چنین نیست. از طرف دیگر، اشخاص بی نهایت غیرخلاقی را سراغ دارم که حجم عظیمی از اخبار را مصرف می‌کنند.

چرا این گونه است؟ فارغ از این که سوال یا مشکل یا مسئولیت پیش روی‌تان چه باشد، اولین ایده‌ای که به ذهنتان خطور می‌کند معمولا همانی است که قبل‌ترجایی به گوش‌تان خورده است. ایده‌های اولیه به ندرت خلاقانه‌اند. به همین دلیل، قبل از این‌که کتاب یا مقاله‌ی بلندی بخوانم، چند دقیقه وقت می‌گذارم و خودم را وادارمی کنم تا در حوزه‌ی بحث، افکار خاص خودم را داشته باشم. کار پرزحمت اما ارزشمندی است چون می‌دانم به محض آن‌که شروع به خواندن کنم، افکار نویسنده مغزم را پر خواهد کرد و امکان پروراندن افکار و ایده‌های شخصی را از من خواهد گرفت. اما اگر پس از تأملات شخصی، رفته رفته در کتاب غوطه ور شوم، آنگاه می‌توانم افکار نویسنده را با دیدگاه‌های خودم مقایسه کنم. گاهی هم خوانی دارند. گاهی خیر، آن چه ضرورت دارد تبدیل تجربه‌ی مطالعه به یک گفت وگوی ذهنی با نویسنده است. این ترفند در مواجهه با کتاب‌ها و مقالات بلند بسیار کارآمد است اما برای اخبار این طور نیست. اخبار دقیقا با اين نیت طراحی شده‌اند که نتوانید افکار خود را بپرورانید. پیش از آن‌که از خانه‌ی اول جلوتر بروید، مات می‌شوید. خبرها خلاصه پُرزرق و برق، پرشتاب و بی‌اندازه ساده سازی شده‌اند. یعنی خوراکی ایده‌آل برای مصرف بدون فکر.

اثر سرکوبگر اخبار بر خلاقیت ممکن است با مسئله‌ی ساده‌تری مرتبط باشد که پیش‌تر درباره‌اش صحبت کرده‌ایم: تمرکز. خلاقیت به تمرکز نیاز دارد. اگر اخبار مدام حواس‌تان را پرت کند. نمی‌توانید ایده‌های تازه‌ای بپرورانید. به قول فریدریش نیچه، «برای زاییدن ستاره‌ای رقصان به اندکی آرامش و سکوت در زایشگاه نیاز است.»

استدلال مخالفی که معمولا می شنوم آن است که اگر صرفا پی‌گیر اطلاعاتی باشیم که منطبق با دایره‌ی شایستگی‌مان است و هر چیز دیگر را نادیده بگیریم؛ امکان کشفیات غیرمترقبه را از بین می‌بریم. ولی ما بیش از اندازه به خوش اقبالی‌های غیرمترقبه بها می‌دهیم.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 340 views بار دسته بندی : تاريخ : 25 ژانویه 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با محصول باشد منتشر نخواهد شد.